KILPAILUTOIMINTA

Jokilaaksojen kelkkailijat järjestää vuosittain SM-tason kiihdytyskilpailut. Yhdistys  on Suomen Moottorikelkkailijat ry:n (SMK) jäsen ja kerhon kilpailutoiminta on lähtenyt jo hyvin vauhtiin. Kerhon jäsenille on järjestetty toimitsijakoulutusta ja kiihdytyskilpailujen järjestelykokemusta on kertynyt jo paljon. Olemme Suomen moottoriliitto ry:n jäsen ja mahdollistamme näin jäsenillemme mahdollisuuden osallistua moottoriliiton kilpoailuihin, kuten snowcross.

Kalajoen lentokenttä tarjoaa hyvät puitteet järjestää mittaviakin moottorikelkkatapahtumia. Lentokentän läheisyydessä olevat palvelut; kylpylä, mökkimajoitukset, hotellit ja ravintolat, maatilamatkailukohteet sekä kulkuyhteydet ja suhteellisen keskeinen sijainti Suomen kartalla antaa hyvät mahdollisuudet kehittää myös muita moottorikelkkakilpailuja alueellamme.

Kerhon tavoitteena ollut muutamien jäsenten kouluttaminen A-lisenssin omaaviksi toimitsijoiksi on jo toteutunut ja lisäkoulutusta tullaan jatkossakin järjestämään kerhon jäsenille. Myös kiihdytyskilpailujen järjestämiseen liittyviä välineitä, laitteita, rakennuksia sekä ympäristöä ja palveluja tullaan kehittämään edelleen entistäkin parempien kilpailuolosuhteiden saavuttamiseksi.

SM -tason MK Drag Race kiihdytyskisojen lisäksi lentokentällä järjestetään mahdollisuuksien mukaan epävirallisia kerhon jäsentenvälisiä nopeus- ja kiihdytyskilpailuja. Myös Merijärven aktiiviset jäsenet ovat järjestäneet suosittuja epävirallisia nopeuskilpailuja paikallisella turvetuotantoalueella. Molemmat kilpailupaikat sijaitsevat kelkkauraverkoston varrella, joten katsomaan tai kilpailemaan on mahdollista saapua myös moottorikelkalla.

Jokilaaksojen kelkkailijojiden jäsenet voivat myös osallistua kilpailijana SMK:n alaisiin kilpailuihin hankkimalla kilpailijalisenssin. Kerhomme nimen lyhenne on Jokikelkka. Jäsenet ovat menestyneet menneinä vuosina erittäin hyvin MK Drag Racing kilpailuissa saavuttaen jopa Pohjoismaiden ja Suomen mestaruuksia. Kerhon jäsenet voivat osallistua myös SMK:n alaisiin Snowcross, MK Enduro, MK Ovaali ja MK Sprint -kilpailuihin.

Kilpailujen järjestelyt vaativat talkoohenkeä, jota on kiitettävästi jäsenistöltämme löytynytkin. Kaikki kelkkakilpailuista kiinnostuneet kelkkailijat, tervetuloa mukaan järjestelemään kisoja harrastuksemme edistämiseksi!

smkry
©2023 Jokilaaksojen kelkkailijat ry - Putteri (MMD Networks Oy)