MOOTTORIKELKKOJEN pm-KIIHDYTYKSESTÄ TULI FIASKO

JOKKMOK–KJL

Kalajokilaakson Hannu Keski-Korpi sekä kauden muut keskipohjalaiset SM-mitalistit Jarkko Läspä ja Mika Lokasaari tekivät hukkareissun Ruotsin napapiirille Jokkmokkiin, missä oli määrä kiihdyttää sunnuntaina järven jäällä eri luokkien Pohjoismaiden mestaruuksista.

– Jäällä oli runsaasti vettä jo mennessämme lauantaina paikalle ja lämpimän yön jälkeen tilanne vain paheni sunnuntaina, jolloin koko tapahtuma peruutettiinkin heti aamulla. Tilanne oli aika hämmentävä, sillä lopputulos oli aivan varmasti järjestäjien tiedossa ja monta päivää ennen kisaa ja kilpailut olisi voinut peruuttaa hyvissä ajoin, jolloin pitkiltä hukkareissuilta olisi vältytty. Norjalaiset kirjoittelivatkin heti matkalaskuja järjestäjille ja sitä mekin harkitsemme. Komeita kevätmaisemia kyllä nähtiin, mutta ei Suomen lähes 10-henkinen joukkue niiden takia liikkeelle lähtenyt, harmitteli Hannu Keski-Korpi.

Hän voitti toissa talvena Pohjoismaiden mestaruuden ja oli nytkin valmistautunut erittäin hyvin pohjoismaisen kauden päätapahtumaan.

– Kauden kilpailumäärä jäi nyt varsin vähäiseksi, sillä SM-mitalitkin ratkaistiin vain neljän osakilpailun jälkeen. Enemmän kisoja saisi olla, kun laji vaatii kuitenkin isoja panostuksia sekä välineisiin että harjoitteluun.

PM-kisat jäävät tältä kaudelta ajamatta ja jatkossa niiden ajankohtaa siirrettäneen hieman aikaisemmaksi.

LAURI JÄRVINEN

©2023 Jokilaaksojen kelkkailijat ry - Putteri (MMD Networks Oy)